Comunicat entitats veïnals: Per uns barris en llibertat, aturem la concentració nazi-feixista del 12-O! #No12o #Sants

Per uns barris en llibertat,
aturem la concentració nazi-feixista del 12-O!

Ahir, 6 d’octubre del 2013, centenares de persones, veïns i veïnes dels barris de Sants, ens vàrem reunir a la Plaça de Sants en Assemblea Popular, amb l’objectiu d’articular una resposta col•lectiva que eviti la concentració nazi-feixista prevista pel proper dissabte 12 d’Octubre a la mateixa plaça.

El barri de Sants, com tants altres barris barcelonins i poblacions catalanes, té una memòria i una conciència antifeixista generosa, i el seu teixit social ha apostat, des de sempre, per construir uns barris inclusius, solidaris i en llibertat.

En aquest context, la concentració de grups nazi-feixistes organitzats sota el nom de España en Marcha, convocada amb l’objectiu de provocar agressions a totes aquelles persones que no comparteixin l’ideari nazi-feixista, i anunciada com una caceria d’independentistes, immigrants, homosexuals o gent d’esquerres, no té cabuda i ha de ser combatuda fermament pel conjunt de la societat.

Recordem com als anys 90, i inicis dels 2000, va ser la mobilització popular sostinguda la que aconseguí que els nazi-feixistes deixessin de reunir-se a la Plaça dels Països Catalans. Durant aquells anys, amb la tasca de milers de persones entorn la Plataforma Antifeixista i la Plataforma Cívica per un 12 d’Octubre en Llibertat, s’aconseguí que aquelles expressions totalitàries no poguessin ser celebrades amb normalitat i que, finalment, perdessin la centralitat política que buscaven.

Avui, amb les greus conseqüències socials de la crisi econòmica, la concentració nazi-feixista prevista no és un esdeveniment banal o que ens permeti mirar cap a l’altra banda. Per contra, forma part d’una estratègia política per a generar tensió i violència social per a aconseguir rèdits polítics similars als de grups com els grecs Alba Daurada. A més, essent els mateixos grups que atacaren l’Institut Blanquerna a Madrid el passat 11 de setembre, la concentració de Sants és un torpede a la línia de flotació dels processos democràtics que el nostre poble està començant a caminar per a l’alliberament col•lectiu. Avui, més que mai, hem d’evitar que la barbàrie feixista es passegi pels cors dels nostres barris i agredeixi persones, comerços o locals socials.

Per tots aquests motius, anunciem les properes convocatòries:
Manifestació. Dijous 10 d’octubre del 2013, a les 20.00h, a Plaça de Sants
Feixisme ni a Sants ni enlloc!
Concentració, esmorzar i activitats. Cassolada des dels balcons
Dissabte 12 d’octubre del 2013, a les 8.00h, a Plaça de Sants
No passaran!

—–
Ahir 7 d’octubre, una vintena d’entitats del barri de Sants ens hem reunit amb el Gerent del Districte de Sants-Montjuic, per tal de dur els acords de l’Assemblea Popular d’ahir. En aquest sentit, hem exigit que el Districte s’impliqui activament per tal d’impedir la concentració nazi-feixista, hem demanat un posicionament públic de l’equip de govern del Districte en la mateixa direcció i hem comunicat la nostra concentració pel 12-0. A la reunió eren presents les següents entitats:
Assemblea de Barri de Sants, Centre Social de Sants, Comissió de Veïns de la Bordeta, Can Batlló, Assemblea 15M Sants-Les Corts, Assemblea 15M La Marina, Comissió de Festes del carrer Sagunt, Castellers de Sants, Espai Obert, CUP Sants, Sants-Montjuic per la Independència, Casal Independentista de Sants, La Ciutat Invisible, Negres Tempestes, Procés Constituent Sants, CAL-Sants, Endavant, Bidó de Nou Barris, Acció Llibertària de Sants.

4 pensaments sobre “Comunicat entitats veïnals: Per uns barris en llibertat, aturem la concentració nazi-feixista del 12-O! #No12o #Sants

  1. Retroenllaç: 10 d’octubre: Concentració contra la privatització de l’hospital Clínic + #StopLOMCE + Concentració antifeixista | Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample

  2. Felipe

    (perdoneu que no esgrigue en català no ho faig mol correctamen)
    Que yo recuerde en ningún momento se dijo que fuese necesario hacer un comunicado durante la asamblea abierta, y cuando se dijo después se comentó que ya habia algo escrito que no era necesario hacer nada más y ahora apareceis aquí con un comunicado que no ha sido consensuado ni enviado si quiera por las listas del barrio antes de hacerse público.
    Personalmente, me parece una falta de respeto porque a mi en concreto hay cosas del comunicado que puedo pasar por alto pero tambien hay otras que directamente no me gustan o no estoy de acuerdo (como supongo le pasará a más gente), como por ejemplo lo de el proceso democrático que ha iniciado catalunya, cuando hay menos democracia que en mucho tiempo, a no ser que os referais a la ANC, donde lo deciden todos un par de personas y esta copado por los muy democráticos militantes de CDC y ERC.

    En fin que no entiendo por que habeis tenido que hacer esto quando el texto con el cartel ya está bien y explica lo necesario, una cosa es que añadieseis algo hablando de la asamblea, pero esto es totalmente distinto.

    Ah por cierto y por último tal vez esté equivocado pero que yo recuerde en la asamblea no se decidió que las entidades fuesen allí a pedir que el ayuntamiento prohibiese nada (no nos hace falta tampoco el domingo se vió que nosotros nos basatamos), sino a pedir permiso para hacer la nuestra concentración, con lo facil que era limitar-se a hacer difusión de los acuerdos.

    P.D: Sé que esto no tiene nada que ver, pero no estaría de más pedirle a los compañeros de la CUP que les peguen un toque a su prensa más afín, que parece que todo haya sido organizado por ellos. (LLibertat.cat y vilaweb)

    Respon
    1. no12o Autor de l'entrada

      Hola Felipe,
      El text no està escrit des de l’assemblea, sinó des d’entitats del barri, el fet de que aparegui a la web es fa amb la intenció de difondre el que pensen les entitats del barri, així som quan es penja el de la FAVB, entenem que és la opinió de la FAVB.
      Canviarem el títol de l’apunt per evitar mals entesos.

      Respon
  3. Retroenllaç: El 12 d’octubre, res a celebrar! | Endavant Sant Andreu – Nou Barris

Deixa un comentari